Žena je vikala "spasite me, udaviću se", a Vladimir je hrabro skočio u vodu! Radnici Gradske čistoće postali heroji
Radnici Gradske čistoće, Foto: Printscreen/RTS

heroji u narandžastom

Žena je vikala "spasite me, udaviću se", a Vladimir je hrabro skočio u vodu! Radnici Gradske čistoće postali heroji

Ovo su tihi heroji o kojima priča ceo Beograd

Objavljeno:

Spasite me, spasite me, udaviću se, vikala je starija gospođa iz kola dok je voda nadirala u njih u Darvinovoj ulici u Beogradu! Pokušavala je da izađe, borila se...

Automobil je ostao zaglavljen u bujici izazvanoj obilnim kišama. Njen vapaj čuo je Vladimir Marković, radnik JKP "Gradska čistoća", i bez razmišljanja krenuo u akciju spasavanja. Svi su koji su se zadesili na tom potezu su okretali glavu. Svi sem njega i kolega.

- Krenuli smo na teren da peremo slivnike i ulice. Primetili smo u Darvinovoj ulici veliku količinu vode i da je jedan automobil zaglavljen. Video sam da žena pokušava i da ne može da izađe. Stali smo i krenuo sam ka njoj - priča Marković, skroman u svom herojskom činu:

- Svako ko ima ljudskosti u sebi bi postupio isto kao ja. Dok sam se probijao kroz duboku vodu, molila je: "Spasite me! Udaviću se!", smirivao sam je: "Ne bojte se ništa, tu sam". Izvukao sam je i poneo na rukama. Bila je veoma uplašena.

Jedan od snimaka koji je izazvao ogromnu pažnju javnosti nastao je na Petlovom brdu. U Mrakovičkoj ulici. Heroj u narandžastom - Sabuhan Krasnić.

- Voda sa svih strana, vozač je zaustavio da otpušimo odvod. Videli smo ženu koja je bila ispred kola, odjednom je skliznula i pala! Vozač je povikao: "Žena se davi!" Odmah sam krenuo ka njoj. Bujica do struka, skakutao sam da bih pre stigao. Uhvatio sam je i pitao da li je dobro. Tužno mi je rekla da joj je stan poplavljen.

I on skroman, veli da su su službi naroda, da je ljudski da pomažu, da bi svako kao oni...

Denis Brahimi preneo je ženu na leđima kod Gundulićevog venca. Čistio je šaht. Ona je htela preko ulice, ali nije mogla nikako. Ponudio se da je prenese.

- Zbunjeno me pogledala i pitala: "Pa, je li može?" Samo sam dodao da smo tu da pomognemo i poneo sam je na leđima. Kada sam je spustio, uz osmeh je rekla: "Svaka vam čast, vi ste pravi heroji!"

Bonus video:

04:19

OVI LJUDI SU HEROJI NAŠIH ZAJEDNICA! Novinar Kurira s radnicima Gradske čistoće u Novom Pazaru: Svi misle lako je, ali...

(Espreso / Kurir / Mina Branković / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.